Slik bruker du kredittkortet ditt gratis

ByGary Curtis

Slik bruker du kredittkortet ditt gratis

Selv om man kanskje får inntrykket av at et kredittkort er den raskeste veien til økonomisk uføre gjennom media og programmer som Luksusfellen, så er det faktisk mulig å bruke de fleste kredittkort helt gratis – og uten å måtte betale renter og gebyrer. Faktisk er ikke bare mange kredittkort gratis i bruk, stadig flere kort er også tilknyttet ulike fordelsprogrammer som gjør at kunden kan få rabatter og fordeler når han eller hun bruker kortet.

For at kredittkort skal være gratis i bruk, må imidlertid brukeren være en disiplinert kortbruker. Dersom kreditten ikke tilbakebetales ved forfall begynner rentene å løpe, og da blir plutselig kredittkortet et dyrt betalingsmiddel. Er man en disiplinert kortbruker, og betaler ned kreditten før rentene begynner å løpe er det imidlertid potensielt lønnsomt å benytte seg av kredittkort til både små og store kjøpe i dagliglivet. Alle kredittkort har nemlig en rentefri periode på inntil 50 dager, og i den rentefrie perioden betaler du ikke noe for kreditten du låner.

Velg et gebyrfritt kredittkort

Ønsker du å bruke kredittkortet helt gratis er det imidlertid ikke nok å bare være en disiplinert kortbruker. En del banker og korttilbydere tar seg nemlig betalt i form av gebyrer hver gang du bruker kortet til kjøp eller til å ta ut penger i minibanker og liknende. Slike gebyrer kan påløpe både ved bruk i Norge og i utlandet. Særlig uttaksgebyrer kan være relativt høye på en del kort, og er gjerne kombinert med et fast gebyr samt en prosentsum av uttaksbeløpet. At et kredittkort har slike gebyrer er ikke nødvendigvis grunn til at du bør skygge unna kortet, men dersom du ønsker et kort som er helt gratis i bruk må du finne et kort om er helt gebyrfritt.

Se vår oversikt over anbefalte kredittkort

Det finnes mange ulike gebyrfrie kredittkort på markedet, og slike kort kjennetegnes ved at du ikke må betale gebyrer for hverken uttak eller bruk i Norge eller utlandet. For vanlige kjøp må du undersøke at dette både gjelder kjøp i fysiske butikker samt netthandel. Ved uttak må du huske på at rentene normalt vil begynne å løpe på uttaksbeløpet fra uttaket finner sted, selv om det i seg selv ikke er knyttet noen gebyrer til selve kortet.

About the author

Gary Curtis administrator

Leave a Reply