Refinansiere kredittkortgjeld

ByGary Curtis

Refinansiere kredittkortgjeld

Dersom du har høy kredittkortgjeld, kanskje på flere ulike kredittkort og du føler at du har mistet oversikt over gjelden din – da er det kanskje på tide å refinansiere kredittkortgjelden. Flytter du over kredittkortgjelden din til et billigere lån er et potensielt mye penger å spare. I tillegg for du en langt bedre oversikt over din samlede gjeld når hele gjelden er samlet i ett lån.

Derfor bør du refinansiere dyr kredittkortgjeld

Nordmenn bruker kredittkort som aldri før, og dersom du har økonomisk god selvdisiplin kan kredittkort være et smart betalingsmiddel. Det er imidlertid mange som ikke har en like god kontroll over økonomien sin, og det er lett å pådra seg langt høyere kredittkortgjeld enn man hadde planlagt. Med kreditt fordelt på mange kredittkort er det lett å miste kontrollen over gjelden sin. Da er ikke veien lang til man havner i en gjeldspiral der stadig man tar opp stadig ny gjeld for å betale ned på gammel gjeld. Rentene på kredittkort er høye, og refinansierer du gjelden i et lån med lavere rente det mye penger å spare årlig.

La oss ta et regneksempel:

Har du 100 000 kroner i kredittkortgjeld med en årlig effektiv rente på 28 % så betaler du 28 000 kroner i året kun i renter på gjelden din. Refinansierer du gjelden et lån med 15 % effektiv rente, så betaler du kun 15 000 kroner i renter årlig. Da har du faktisk spart 13 000 kroner i året kun ved å refinansiere kredittkortgjelden din.

Dersom du føler at du har for høy kredittkortgjeld, og kanskje også gjeld fordelt over flere ulike kort, er det på tide å refinansiere gjelden. Det er flere måter å gjøre dette på.

Bake kredittkortgjelden inn i boliglånet

Har du boliglån bør du undersøke med banken din om du kan bake kredittkortgjelden inn i boliglånet. Har f.eks. boligen din steget i verdi, eller du har betalt ned en del av boliglånet, er det gode muligheter for at banken lar deg gjøre nettopp dette. Renten på boliglån er på et historisk lavt nivå, og dersom du har muligheten til å bake inn dyr gjeld i boliglånet er det ikke noe å tenke over en gang – bare gjør det!

Flytte over kredittkortgjelden i et forbrukslån

Har du ikke muligheten til å bake inn kredittkortgjelden i boliglånet, kan det likevel lønne seg å refinansiere gjelden ved å ta opp et forbrukslån. Forbrukslån er på samme måte som kredittkort et usikret lån. Derfor er renten også på forbrukslån høyere enn på f.eks. boliglån. Renten på forbrukslån er imidlertid jevnt over lavere enn renten på kredittkort. Det vil derfor som hovedregel lønne seg å refinansiere gjelden på kredittkortet ved å flytte denne over til et forbrukslån.

De fleste tilbydere av forbrukslån tilbyr nettopp denne muligheten når du søker om lån. Oppgir du at forbrukslånet skal brukes til å refinansiere kredittkort øker du dermed ikke din totale gjeldsgrad, og det er enklere å få innvilget lånet. I de fleste tilfeller kan banken hjelpe deg med å innfri kredittkortene ved å betale ned det utestående direkte fra lånekontoen.

 

 

About the author

Gary Curtis administrator

Leave a Reply