Søk om kredittkort

Bank Norwegian VISA
Maks kreditt: 100 000.-
Innlegget er merket som reklame
 
23,10 % effektiv rente
Reiseforsikring inkludert
Inntil 50 rentefrie dager
Opptjening av Norwegian Reward
Aldersgrense 20 år
 
Eks ved utsatt betaling: eff 23,1%, 15000 o/12 m. Tot: 16.764
re:member VISA
Maks kreditt: 150 000.-
Innlegget er merket som reklame
 
25,37 % effektiv rente
Reiseforsikring inkludert
Inntil 45 rentefrie dager
Bonusprogram med rabatter
Aldersgrense 20 år
 
Eff. rente 25,37 % basert på et eksempel på kr 15 000 nedbetalt over 12 måneder. Kostnad kr 1 465,81 . Samlet kredittbeløp vil da bli kr 16 465,81.
Flexi VISA
Maks kreditt: 50 000.-
Innlegget er merket som reklame
 
25,53 % effektiv rente
Inntil 45 rentefrie dager
Rabatter ved shopping
Aldersgrense 18 år
 
 
Eff.rente 24,6 %, kr 35 000 o/12 mnd. Kostnad kr 4 349. Totalt kr 39 349.

Stadig flere nordmenn velger å bruke kredittkort i tillegg til et vanlig debetkort. Det er mange grunner til at et kredittkort lønner seg, og bruker du kortet på en disiplinert måte så kan er kort med kreditt faktisk være lønnsomt i bruk.

Kredittbanken er en uavhengig sammenlikningstjeneste av kredittkort og forbrukslån. I oversikten litt lenger opp på denne siden finner du et utvalg av de mest populære kortene på markedet som vi anbefaler. Vi forsøker å finne frem til de beste kortene som passer for folk flest.

Et kredittkort skiller deg fra et debetkort ved at kortet ikke er knyttet til bankkontoen din. Kredittkortet er knyttet opp mot en kreditt som du låner av banken. Når du bestiller et kredittkort vil du få innvilget en kredittgrense, ut fra behov og betjeningsevne. Kredittkort gir deg altså muligheten til å låne penger forløpende fra banken. Det er imidlertid viktig å huske på at pengene du låner skal betales tilbake, og at rentene på kredittkort er langt høyere enn på f.eks. boliglån og andre lån der det stilles krav til sikkerhet.

Renter på kredittkort

Når du bruker et kredittkort så låner banken deg penger uten å få noe sikkerhet tilbake i form av pant på lånet. Dette betyr også at bankene tar en større risiko ved å låne deg penger. For å bøte på denne risikoen så er renten (det du betaler for å låne pengene) langt høyere på kredittkort enn på andre typer lån. Den effektive renten på kredittkort er den renten som viser deg hva kreditten faktisk koster ved bruk, og inkluderer alle gebyrer på kredittkortet i tillegg til den nominelle renten. Det er denne renten som er viktig når du sammenlikner ulike kort. Den effektive renten kan ligge opp mot 30 % årlig, og det er derfor viktig å være klar over at kreditten er meget dyr dersom du ikke betaler ned hele kreditten ved forfall.

De fleste kort har imidlertid en rentefriperiode som gjerne kan være på inntil 50 dager. I denne perioden betaler du ikke renter på kreditten du låner, og dersom du betaler ned hele kredittkortfakturaen ved forfall koster det faktisk ikke noe å låne penger av banken.

Dersom du ikke betaler ned kreditten ved forfall bør du alltid ha en plan for hvordan du skal betale ned denne så fort som mulig.

Kredittkort med fordeler

En viktig grunn til at bruk av kredittkort kan lønne seg er at kortene ofte er tilknyttet ulike fordelsprogrammer som kan gi deg rabatter ved bruk av kortet til kjøp i ulike butikker eller ulike varegrupper. Slike fordelsprogrammer kan gjøre det økonomisk gunstig å bruke kredittkort til å handle med fremfor et vanlig debetkort. Typiske grupper av produkter du kan få rabatter på ved å bruke kredittkort er hotellovernattinger, klær, sportsutstyr, flybilletter eller bensin.

Ekstra sikkerhet ved bruk av kredittkort

Kredittkort gir deg en ekstra sikkerhet når du handler. Finansavtaleloven har nemlig en bestemmelse som sier at du har en selvstendig reklamasjonsrett overfor kortselskapet dersom du kjøper en mangelfull vare eller tjeneste og selgeren ikke kan eller vil gjøre opp for deg. Dette er en fordel som mange som bruker kredittkort til å kjøpe varer eller tjenester ikke er klar over.

Bruk av kort i utlandet

Skal du på ferie til utlandet, er det er stor fordel å bruke kredittkort som betalingsmiddel. Mange kredittkort har nemlig en innebygget reiseforsikring i kortet som ikke koster en krone, og som blir aktivert dersom du betaler minst halvparten av reisen med kortet. Dette gjør at du slipper å tegne en helårs reiseforsikring som gjerne koster flere tusen kroner i året.

I tillegg gjør bruk av kredittkort i utlandet deg bedre sikret dersom du blir utsatt for kortsvindel. Kortet er jo ikke knyttet opp mot dine egne penger, men mot bankens penger. Det er altså banken som taper penger dersom svindlere får kontroll over kortet ditt. Bankene tar som hovedregel dette tapet på egen kappe med mindre du har brukt kortet på en uaktsom måte.

Hvem kan søke om kort?

Når du søker om kredittkort så ser bankene både på din betalingsevne og din betalingsvilje. De fleste over 18 år får innvilget en eller annen form for kreditt så sant de ikke har betalingsanmerkninger og har inntekt som er god nok til å betjene kreditten. Hvor høy kredittgrense du får beror imidlertid på hvor god inntekt du har, og om du har en fast inntekt.

Før du sender inn en søknad får du kvitte deg med eventuelle betalingsanmerkninger. Selve kredittsjekken går automatisk, og du blir vurdert opp mot informasjon om din inntekt og betalingshistorikk som ligger tilgjengelig hos kredittopplysningsforetak.