Søk om forbrukslån

Instabank forbrukslån
Maks lånebeløp: 500 000.-
Innlegget er merket som reklame
 
7,29 % til 22,05 % effektiv rente
Bruk pengene til hva du vil
Aldersgrense 23 år
Praktisk nettbankløsning
 
Effektiv rente 15,29%, 65 000 kr, o/5 år, kostnad: 26 739 kr, totalt: 91 739 kr.
 
Bank Norwegian forbrukslån
Maks lånebeløp: 600 000.-
Innlegget er merket som reklame
 
8,99 % til 21,24 % effektiv rente
Bruk pengene til hva du vil
Aldersgrense 23 år
Praktisk nettbankløsning
 
Eks: Effektiv rente 17,8%, 65.000, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 95.872. Løpetid 1-15 år. Maks. effektiv rente 39,68%
 
Nordiclån forbrukslån
Maks lånebeløp: 50 000.-
Innlegget er merket som reklame
 
6,99 % til 24,20 % effektiv rente
Signer med BankID
Krav til fast inntekt
Aldersgrense 20 år
 
Eff. rente 26,24%, 25.000,-, o/5 år, kostnad 17.716,-, totalt 42.716,-.
 

Dersom du trenger et lån, men ikke har mulighet til å stille sikkerhet i bil eller bolig, så kan du vurdere å ta opp et forbrukslån. Ved opptak av forbrukslån stiller nemlig bankene ikke krav til sikkerhet, og de spør heller ikke hva du skal bruke pengene til. Dette gjør forbrukslån til et fleksibelt lån som kan brukes til å f.eks. betale regninger, pusse opp, dra på ferie eller annet.

I oversikten litt lengre opp på denne siden finner du utvalgte forbrukslån som vi anbefaler. Kredittbanken er en uavhengig sammenlikningstjeneste som sammenlikner forbrukslån og kredittkort. Vi forsøker å finne frem til de beste forbrukslånene for folk flest.

Selv om forbrukslån er et fleksibelt lån der det ikke stilles krav til sikkerhet, så er det også et dyrere lån enn f.eks. boliglån. Grunnen til dette er at bankene tar en ekstra risiko ved å låne deg penger uten å få pantesikkerhet tilbake. Dette vil naturligvis bankene ha litt igjen for, og derfor er rentene på forbrukslån høyere enn på lån der bankene får sikkerhet. Dette er viktig å være klar over før man tar opp et slikt usikret lån.

Når bør du ta opp forbrukslån?

Et forbrukslån kan brukes til så mangt, og bankene stiller ikke krav til hva du bruker lånet til. Et usikret lån er derfor praktisk for deg som trenger litt ekstra penger av ulike årsaker, enten det være seg at vaskemaskinen har tatt kvelden eller du trenger litt ekstra penger til feriereisen.

Har du andre muligheter til å ta opp et lån med lavere rente enn forbrukslån, bør du vurdere disse mulighetene først. Dersom du har boliglån, vil banken kanskje la deg låne opp på boliglånet ditt dersom boligen har steget i verdi eller du har betalt ned en del på lånet fra før.

Dersom du vurderer å søke om forbrukslån bør du også ha en plan for hvordan lånet skal tilbakebetales. Som nevnt er rentene på forbrukslån høyere enn på sikrede lån, og dette gjør forbrukslån til relativt dyr kreditt. Den effektive renten på lån uten sikkerhet kan ligge opp mot 25 % årlig. Det er viktig at du ikke låner mer enn du klarer å tilbakebetale innenfor en så kort tidsramme som mulig, og at du har en god plan for hvordan lånet skal betales tilbake.

Dersom du sliter med høy gjeld fra før, og ikke har god økonomisk disiplin, anbefaler vi ikke at du tar opp et forbrukslån.

Refinansiere kredittkortgjeld med forbrukslån

Har du høy kredittkortgjeld og mange ulike kredittkort, kan refinansiering av kredittkortgjelden i et forbrukslån være økonomisk gunstig. De fleste forbrukslån har lavere effektiv rente enn kredittkort, og samtidig får du mer oversikt over din samlede gjeld dersom du flytter all gjelden over til ett usikret lån. Dersom du refinansierer kredittkortgjelden i et lån uten sikkerhet bør du imidlertid huske å ikke ta opp mer gjeld i etterkant på kredittkortene. Da blir din økonomiske situasjon igjen uoversiktlig. Husk at du ikke kvitter deg med gjeld ved å refinansiere denne, du bare flytter den over til en mer guntig låneavtale

Hvem kan få innvilget forbrukslån?

Siden bankene låner ut penger uten sikkerhet, er det klart at ikke alle får innvilget søknad om lån. Bankene stiller relativt strenge krav til hvem som får innvilget forbrukslån, og de krever både fast inntekt og god betalingshistorikk.

For å få innvilget forbrukslån må du som regel være over 20 år gammel og kunne vise til en fast inntekt. Hvor høy inntekt du må ha beror på hvor mye du søker om å låne. I tillegg til å ha økonomisk evne til å betjene lånet med renter, krever også bankene at du har en god betalingsvilje. I dette ligger et krav om at du ikke kan ha dårlig betalingshistorikk. Har du f.eks. betalingsanmerkninger vil du ikke få innvilget lånesøknaden din. I tillegg vil størrelsen på gjelden du allerede har fra før påvirke om du får innvilget forbrukslån og hvor mye penger du får låne.